Pressemelding fra Emil Antonsen etter Gøteborg Stora Pris

Emil Antonsen med et godt resultat i Gøteborg Stora Pris, til tross for et vanskelig utgangspunkt!

Helgens løp i Gøteborg ble et løp fylt av problemer for Emil Antonsen (19) fra Melsomvik, Stokke som for få uker siden tok Sølv i World Cup. Under det tradisjonsrike løpet Gøteborg Stora Pris som er et av Nordens største løp så det lenge ut som at det kunne bli en Norsk seier i klassen KZ2, helt til problemene startet for Antonsen. Nesten uten trening før løpet grunnet skolearbeid satte allikevel Emil fjerde raskeste tid på den obligatoriske treningen.

Tidskjøringen er nesten det viktigste i gokart, da det gjelder å sette en best mulig tid slik at man kan få et godt startspor i de innledende omgangene. Og akkurat tidskjøringene har vært et problem for Emil tidligere, men denne gangen stemte det virkelig. Nest raskest av de 50 KZ2 førerne gjorde at Emil skulle starte ett heat fra andre startspor og to heat i beste startspor.

Det første heatet startet Emil i nest beste startspor, og med en meget god start kunne Emil enkelt ta ledelsen inn mot den raske første svingen på banen i Gøteborg. Allerede fra den første svingen hadde han opparbeidet seg en så stor ledelse at han aldri var truet, og kunne uten problemer kjøre inn til heatseier i den første innledende omgangen. Alt var klart for det andre innledende heatet, men etter 100 meter stoppet karten til Emil. – Giroverføringen røyk ut fra depot i det andre heatet, og jeg var nødt til å stå og se på heatet jeg kunne ha vunnet. Dette gjør at jeg må ha en god plassering i det neste heatet for å klare å komme meg til en finale, fortalte Emil bekymret etter å måtte bryte det andre heatet.

Starten gikk i det tredje heatet, og Emil var side om side med den største rivalen Victor Øberg fra Sverige inn mot første sving. Øberg trakk det lengste strået og la seg i ledelse, med Antonsen rett bak. Disse fulgte hverandre tett hele heatet, og posisjonene ble uforandret til mål.

Etter de innledende omgangene sto 19 åringen fra Melsomvik med en heatseier, en brutt og en andreplass. Dette holdt til et 13 startspor i prè-finalen, hvor resultatet avgjør startposisjonene i hoved-finalen. – Det er langt frem til teten herfra, men det er ikke umulig. Klarer jeg å tjene noen plasseringer den første runden så kan det gå å ta igjen tetgruppen, fortalte Emil før prè-finalen.

Målet om å tjene noen plasseringer i den første runden gikk grundig i vasken etter bare noen meter etter start, da Emil ble snurret rundt av en landsmann, og Emil sto igjen feil vei i første sving mens feltet reiste videre. Emil dyttet raskt i gang karten, og var ca 150 meter bak halen på feltet, det så ut som det var umulig å hente inn noen sjåfører. Men årets Norgesmester var nå virkelig irritert, og satset alt han hadde. Fra å være på 34 plass kjørte Emil seg mesterlig opp til en 18 plass.  Nå ser det litt mørkt ut, men det er fortsatt ikke umulig å vinne dette. Jeg har farten som trengs til det, jeg må bare tru på at jeg kan klare det, sa Emil før start i finalen.

Fra 18 startspor fikk Emil en meget god start, og flere av førerne måtte bare slippe forbi den erfarne DR Racing Kart føreren, og allerede etter den første runden var oppe på en 12 plass. Og med høy fart og sene innbremsinger plukket Emil en og en sjåfør gjennom hele finalen. Imål var det bare tre sjåfører foran han, og det ble en meget overraskende fjerdeplass. – Jeg hadde ingen håp om å klare topp 5 når jeg ble snurret rundt i prè-finalen, men jeg følte jeg hadde meget høy fart og da var det bare å kaste seg forbi de jeg tok igjen, kunne Emil fortelle etter mål.