Dennis Olsen viste styrke i Tyskland

Dennis Olsen fra Våler er en av norgeshistoriens største motorsporttalenter. Dette er et arkivfoto.

16-åringen Dennis Olsen er nær sammenlagtseier i det tyske mesterskapet i gokart etter nok en triumf i helgen.

I fjor ble han tysk mester i klassen for juniorer. I år kjører han i klasse KF1 for de mest erfarne førerne. Helgens løp ble kjørt i Frankfurt – Hahn sør i Tyskland, og var 4. runde av i alt fem løp.- Jeg var innstilt på å gi alt jeg kunne for å prøve å sikre meg tittelen allerede denne helgen. Mye ville avhenge av hvordan Thomas Krebs, som ligger to i mesterskapet, ville gjøre det, og jeg måtte gi alt jeg hadde for å samle poeng i de to finalene, forteller unggutten.På tidskvalifiseringen ble det tredje beste tid, og Dennis startet derfor i ytterspor i begge de to innledende heatene. I første innledende kom han som nummer fem ut av starten og lå en stund 1,2 sekund bak teten, før han satte inn turboen og kjørte i mål et sekund før neste mann. I andre innledende tok han starten og kjørte først over mål.
Dennis Olsen fra Våler er en av norgeshistoriens største motorsporttalenter.

Avgjøres i oktober

Fra pole position i begge finaler kjørte Dennis inn til seier i begge, og har nå et solid grep om tittelen tysk mester 2012. Finaleløpet kjøres i Genk i Belgia 13. – 14. oktober.

– Jeg er utrolig fornøyd med helgen og føler det er litt plaster på såret for EM hvor kjedet røyk i finalen. Vi har farten inne nå og jeg bare gleder meg til VM i Spania, sier en glad Dennis Olsen.

Oppvisning

Det tyske mesterskapet er et internasjonalt og prestisjefylt mesterskap som ble kjørt første gang i 1962. Kjente førere som Michael Schumacher, Robert Kubica, Nico Hulkenberg og Sebastian Vettel har vunnet mesterskapet tidligere.

Kommende helg er Dennis Olsen på Rudskogen Motorfestival for å kjøre oppvisning. Det er han ikke alene om. Alt det råeste av motorsport skal vises frem og høydepunktet er selvfølgelig at Red Bulls F1-team kommer for å sette ny banerekord. Det er forventet opp mot 40.000 tilskuere på de to dagene festivalen pågår.

BEST

Våler-gutten vant for annen runde på rad og har en solid ledelse ned til toer Thomas Krebs før den avsluttende runden i Belgia i oktober.

Innstilt på å gi alt

Olsen ble tysk juniormester i fjor og går nå for seier i KF1-klassen for de mest erfarne førerne.

– Jeg var innsilt på å gi alt jeg kunne for å prøve å sikre meg tittelen allerede denne helgen. Det måtte jeg, siden mye ville avhenge av hvordan Thomas Krebs gjorde det, sa Olsen.

Olsen kapret beste startspor i begge søndagens finaler, og der kjørte han inn til klar seier i den 4. runden av det tyske mesterskapet.

– Jeg er utrolig fornøyd med helgen og føler det er et lite plaster på såret etter EM, der kjedet røyk i finalen, la 16-åringen til.

I selskap med Schumacher

Det tyske mesterskapet i gokart er et internasjonalt og prestisjefylt mesterskap som ble kjørt for første gang i 1962.

Blant de tidligere vinnerne er kjente formel 1-førere som Michael Schumacher, Sebastian Vettel og Nico Hulkenberg. (©NTB)