NBF Talentutvikling !

Team Norway og Junior Team Norway
«Nye» eliteprogrammet i NBF Talentutvikling bestående av Team Norway (førere til og med 25 år med et internasjonalt program) og Junior Team Norway (lovende unge førere fra og med 13 år) er i gang. Totalt 16 førere får i 2015 profesjonell oppfølging. Team Norway og Junior Team Norway bekledning er klar og sendes ut i løpet av en uke. Dette blir utrolig bra og representativt!     TN er som kjent vårt nye landslag og vil bære «Norway» på ryggen.

Støtte fra FIA
For femte året har FIA godkjent søknad fra NBF Talentutvikling på støtte til vårt ungdomsarbeid. Første delutbetalingen på kr 173.900,- (20%) fra FIA er kommet inn på konto!

Pilotklubber
Det jobbes kontinuerlig med nye pilotklubber. I vinter hadde jeg møte med NAF Motorsport Ringerike hvor vi diskuterte samarbeidsformer. Sist uke kom de tilbake og ville gjerne starte et samarbeid med NBF Talentutvikling. Først ut blir et kjørekurs for unge gokart førere med Roy Espen Olsen som hovedinstruktør.

NMK Haugaland er også fersk som pilotklubb, første aktivitet blir at Fredrik Brenna Lund reiser til Haugesund Kristi Himmelfart for foredrag og trening i forbindelse med en tredagers samling for unge gokart førere fra Vestlandet.

Mediaomtale
Positiv omtale av vårt arbeid er viktig, som kjent er en av våre største utfordringer å få ut vårt budskap til folket over det ganske land. Bladet BIL kommer i neste nummer med en 2 siders reportasje på vårt eliteprogram, dette føres i pennen av Terje Ringen. Videre kommer «Racing» med en tilsvarende sak på vårt arbeid med og for unge bilsportutøvere.

Treningssamlinger
I mars avviklet vi fire dager med treningssamling for Team Norway, Junior team Norway og breddeførere fra hele landet. En meget vellykket samling med trening og plenumsaktiviteter.

Fra høst 2014 og frem til slutten av mars i år er det avholdt treningskvelder siste torsdagen i hver måned i Bærum. I gjennomsnitt 10-12 førere har vært tilstede sammen med vår trener Fredrik Brenna Lund.

CIK FIA Karting Academy Trophy
CIK FIA Karting Academy Trophy har vært en suksess de siste årene hvor norske juniorer har deltatt med støtte fra NBF Talentutvikling. I 2015 er Guro Majormoen og Emil Heyerdahl, begge Junior Team Norway førere,  tatt ut til løpene i Spania, Belgia og Frankerike. Kartingseksjonen har sendt oss en søknad om støtte til disse førerne. Vi innvilger samme støtte som i 2014,  dvs vi betaler påmeldingsavgift på Euro 2.695,- pr fører. Av dette er Euro 600,- depositum som tilbakebetales etter endt sesong hvis førerne har gjort jobben sin!

Comments are closed.