Karrierebeste i gokart etter fødsel

Charlotte Evensen Karlsen har kjørt gokart i 12–13 år. Etter å ha blitt mamma i desember har hun virkelig har fått resultater.

Nylig ble 22-åringen fra Østre Halsen nummer to i sommercupen over fire runder, og det i klassen for de største gokartene, 125 ccm med slureclutch.

– De sier jeg har blitt bedre etter at jeg ble mamma. Jeg har visst blitt både tøffere og kjører smartere, ler Karlsen.

Hun har merket det litt selv også. Nå tenker hun mer enn tidligere, da det ofte kunne bli litt overilt.

– Før skulle jeg forbi for enhver pris hvis jeg hadde bestemt meg, og så sto jeg ofte igjen selv. Nå er forbikjøringene mer planlagt.

Tre pallplasser

Årets sommercup besto av to runder i Snertingdal og to runder i Sigdal. Charlotte åpnet med en sjuendeplass i Snertingdal, men var i realiteten best i sammendraget i forhold til de som skulle være med videre. Deretter ble det to tredjeplass og en andreplass til slutt bak Herbert Wikheim fra Ringerike, som vant de tre siste rundene.

Sammenlagt ble det 123 poeng på Karlsen, mot Wikheims 138.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Målet var en pallplass sammenlagt, og det har jeg aldri klart i en slik klasse. Det er dessuten en egen sommercup kun for NMK-kjørere, og den vant jeg, forteller Karlsen.

Begynte som åtteåring

Det var 12. gang hun kjørte sommercupen, og mye av tiden går med til gokart, enten det er skruing, forberedelser, trening eller konkurranser.

– Jeg begynte da jeg var åtte år, og pappa var aktiv. På det meste har jeg kjørt 21 konkurranser på en sesong. I år var jeg veldig spent på om jeg kom til å få tid, men det har gått bra, takket være veldig snille foreldre som har vært med som barnevakter på rundene, ler 22-åringen, som flyttet til Krøderen i fjor sommer, og som også har en kjæreste som kjører for fullt.

Med andre ord snakkes det mye gokart i familien.

NM er hovedmålet

Nå har det Charlotte hatt litt tid til sommerferie, men i slutten av juli blir det fullt fokus mot årets NM, som går på Rudskogen 8.–10. august.

– Jeg tror ikke jeg har sjansen til å komme på pallen der, men jeg skal kjøre det karten er god for. Målet er å havne på topp åtte.

– Hvordan er et å være jente i et mannsdominert gokartmiljø?

– Det går helt fint, men det er for det meste gutter. Vi er noen få jenter som reiser mye rundt og konkurrerer, og prøver å slå dem, fastslår Charlotte Evensen Karlsen.

Comments are closed.