Italienere svevde over Fjord Motorpark

Planleggingen av Fjord Motorpark følger skjema. I dag var begeistrede, italienske designere i luften over tomten til motorparken. De planlegger et spektakulært anlegg i nordeuropeisk sammenheng.

Dromo regnes som den nye generasjon designer, og baserer sitt design på ny forskning og erfaringer fra internasjonal motorsport i både FIA og FIM.

Zaffelli var på befaring på tomten, sammen med kollega Massimiliano Milloni. For å få et helhetlig bilde av området, fikk de omvisning fra luften.

Designeren gleder seg over oppdraget, og roser området som er avsatt til banen.

– Som oftest designer vi baner under en annen topografi, men her har vi spennende høydeforskjeller, vann og fjell. En spennende og utfordrende jobb. Dette vil bli en helt unik bane i et vakkert naturområde, sier Zaffelli.

Vi tror Dromo vil gi oss et spektakulært anlegg som blir spesielt i nord-europeisk sammenheng. Forskjellen i høydemeter gjør det sikkerhetsmessig mer krevende å designe vår bane. Spesielt er det også at vi lager et anlegg for så mange forskjellige motorsportgrener, hvor veldig mye blir samlet på et område, sier Grimstvedt.

Når først designerne har gjort jobben sin, regner Grimstad at byggearbeiderne kan gå raskt.

– Entreprenørene regner med at det vil ta 14 – 16 måneder å få banen ferdig. Siden tomten ligger i et skjermet område, uten mange veier, ligger forholdene godt tilrette for dem. IMG_2017-300x200

Comments are closed.