God VM debut av Dennis Hauger

Team JR Norway fører Dennis Hauger (13)  var blant de raskeste under VM i Bahrain til tross for sin unge alder, i OKJ (juniorklassen i gokart 13-15 år). Han hadde klart seg med en 10 plass i den siste av totalt 5 innledende omganger for å bli nr 2 av totalt 99 utøvere fra hele verden under kvalifiseringen, og da starte i fra beste startspor (Pole position) i prefinalen.
Men under siste innledende heat ble han dessverre påkjørt bakfra av en konkurrent og sendt av banen. Dette resulterte i en 20 plass og 5 startspor i prefinalen. I prefinalen kom han litt dårlig ut i starten og falt ned til 10 plass etter første runde, etter mesterlig kjøring kom han i mål som nr 5.d_hauger_16_11-580x365

I Finalen oppstod det en stor krasj foran Dennis, og ble igjen påkjørt bakfra og sendt av banen. Dermed passerte han som sistemann etter første runde og årets store begivenhet ble dessverre årets store nedtur.

Han kjørte seg opp gjennom feltet til en 17 plass i mål, og viste at farten var der til å kunne kjempe om en pallplassering.

Det ble derfor et skuffende resultat etter å ha vært en av favorittene, og en av de absolutt raskeste under kvalifiseringene med blant annet seier i et av heatene.  Dennis, rett etter målgang:  ‘’Jeg er veldig skuffet, men velger å ta med meg det positive fra helgen og bruke nedturen til å bli enda sterkere’’.

Nå blir fokuset rettet mot ny sesong som starter i Italia i februar.

I 2017 rykker han opp i senior klassen OK, han vil være tidenes yngste som stiller til start i senior klassen!

Han har dermed bare hatt en sesong i junior OKJ og vært en av de aller yngste i klassen hvor de fleste av konkurrentene har vært 15 år med 3 sesonger bak seg.

Victor Martins (Frankrike) ble verdensmester i går, han er 15 år gammel og har hatt 3 sesonger i OKJ.

Dennis vil kun være 13 år under de første løpene i den nye klassen neste år, hvor han skal kjøre mot Proffe førere på 20-25 år som har dette som sitt yrke.

Det vil bli nok et nytt stort steg i utviklingen for den unge føreren, og en stor prøvelse.