Fremtiden for monteringssett til Front kåpen

Hvorfor har CIK-FIA besluttet å suspendere, med umiddelbar virkning, bruk av ny front kåpe monteringssett?

Den eneste grunnen er fordi hvis front kåpen faller ned på nedre stag kan det, under visse omstendigheter, havne under karten. Dette kan bare skje hvis fronten av karten løftes oppover med rundt 15 cm, noe som er mulig hvis en fører forlater banen og karten krysser curpsen, eller hvis føreren beveger seg langs av banen på en overflate som ikke er flat , for eksempel på gress.

Hvorfor har CIK implementert dette systemet gitt at det virker som det ikke er teknisk avansert?

Under flere tester utført av CIK og selv under de to hendelsene i 2014 CIK-FIA Karting Academy Trophy (totalt 12 løp) der dette systemet ble brukt, frontfanger aldri gått under karten etter å ha falt på lavere stag. Vi bør imidlertid bebreide oss selv for ikke å ha testet dette systemet vekk fra den vanlige spor, på ujevnt underlag som gress. 

Har ny front kåpen mount blitt forlatt permanent?

Nei, som vi allerede har nevnt den 17. mars, har vi stoppet bruken av dette settet på ubestemt tid.

Hvordan er CIK-FIA jobber med å finne en løsning?

Før suspendere bruken av ny front kåpen monteringssett, hadde vi allerede gjennomført to dager med testing med sikte på å finne en løsning uten å måtte endre noen homologert deler. Vi fant noen løsninger. Men vi måtte ta alt i betraktning, og til slutt, alle disse mulige løsninger var ansvarlig for å ha hatt en innvirkning på andre problemer. Derfor, vi hadde ikke noe annet valg enn å slutte å bruke den nåværende fiksering system. Når vi har sagt dette, har vi gjennomført en vellykket spor test der vi fant en løsning som eliminerte muligheten for frontfanger og passerer under karten. Hvis det er ikke lenger i riktig stilling. Nå er vår partner:  KG Karting vil nå endre formen på ‘front kåpen monteringssett «, og jeg er overbevist om at vi vil være i stand til å implementere dette systemet for alle internasjonale klasser i begynnelsen av mai 2015.

Er CIK fortsatt overbevist om effektiviteten av dette systemet for å kjempe mot anti-sportslig oppførsel?

Ja. Vi har fått noen genuint positive tilbakemeldinger fra flere lagledere og sjåfører. Spesielt etter den første internasjonale arrangementet sist helg i Castelletto (ITA) der dette systemet ikke lenger ble brukt.

Alle av dem forklarte at løpene der systemet ble brukt var spesielt viktig for rettferdig sportsånd. Derfor er vi fortsatt overbevist om at det var den riktige beslutningen om å implementere et slikt system.

Comments are closed.