Emil Antonsen kåret til Årets Bilsportutøver!

Norges Bilsportforbund har kåret Emil Antonsen (20) til «Årets Bilsportsutøver». Antonsen er tidenes første norske Europamester i karting. En tittel han sikret seg i sylskapt konkurranse med 95 andre førere.

 

Emil Antonsen, som kommer fra Stokke i Vestfold og representerer NAF Gokart Vestfold, kunne sikre seg EM-gullet i klassen KZ2 etter to knallharde EM-runder i henholdsvis i Tyskland og Belgia. Det er så jevnt og hard konkurranse at det kun var fire av de totalt 95 førerne som deltok som klarte å ta poeng i begge rundene. Emil Antonsen kjørte inn til henholdsvis 4. og 2. plass.

 

Jubelen var stor blant de over 600 som var til stede under NBFs premieutdeling på fredag da man avslørte kåringen.

 

-Prestasjon er imponerende. På dette nivået i karting er det ikke bare å være rask som teller. Man skal også ha kontroll på sine konkurrenter, være taktisk smart og ikke minst klare å komme seg gjennom alle heat og sikre en god startposisjon i finalen. Emil viste i år at han mestret dette best av alle, og vi har all grunn til å være stolte av prestasjonen. Han er en verdig Årets Bilsportutøver i Norge, sier visepresident i NBF Glenn Mellegaard som overrakte Antonsen beviset på at han er Årets Bilsportutøver.

 

Emil Antonsen var ni år gammel da han startet sin karriere i klassen Cadetti her hjemme. Deretter avanserte han raskt i klassene, Micro, Mini, ICA Jr., KF3 og KF2 før han i 2010 satset på girklassen KZ2. Året før tok han NM-sølv i KF2, og i 2012 tok han sin første NM-medalje i KZ2.

 

I fjor løsnet det skikkelig for Vestfold-gutten. Da ble han norgesmester og han tok andreplass i World Cup. I år ble det altså fulgt opp på en glimrende måte med EM-gull i en av bilsportens vanskeligste grener å hevde seg i.

 

Comments are closed.