Dette burde alle som driver med motorsport lese….

Karten er den mest rene racing kjøretøy som  noensinne er laget. Den har de essensielle komponenter som finnes i all racing maskiner. Et avstemt chassis, sterke bremser og en motor designet for å bli ruset til innenfor en tomme av sitt liv.

Ingenting vil trene kroppen til å ha en mer oppslukende opplevelse med en racerbane enn en gokart.Ingenting i det hele tatt. Du sitter som ett med maskinen, som hele chassiset er flexing rundt deg. Du føler deg hver camber endring og hver endring i gripeflate samspill med kroppen din umiddelbart.

Red.anm. har hatt flere samtaler nylig med folk som, tror jeg bare savner virkningen av karting. De tenker på karting som bare den nederste trinnet på stigen for å komme videre i motorsport. De anser karting som «bare et springbrett til ‘bedre ting» for unge sjåfører «. Jeg tror ikke de virkelig forstår hvor innflytelsesrik sporten karting egentlig er å forbedre sin egen kjøring. Schumacker

Ikke bare er aldersspredningen av sjåførene i karting bred (6-60 + år gamle), men når du bare tenker på prestasjonsevnen av en race kart, begrepet henvise sporten som bare et springbrett boggles meg..

Tenk på det !!  Hvordan kan du dømme en bil som kan frakte mer enn 2,5 g inn i et hjørne, som noe som sitter på den «nederste trinn av motorsport ‘? Hvordan kan du dømme en bil som i enkelte kategorier kan gjøre 0-60 på under fire sekunder som noe som er på «bunnen rung av motorsport ‘?

Prøv fysisk varig tjue minutter i en racing kart, sammenlignet med de fleste andre race maskiner. Utsiden av formelbiler kjører massiv downforce, vil ingenting være så intens på kroppen din som å være i et karting løp. Faktisk vil de fleste biler som folk flytte «opp» til å føle  tregere enn en race kart.

«Bottom rung av motorsport? Det er så slike ting! Det er bare » karting», og «racing» noe annet

Kan en Spec Miata gjøre dette? Nei, det kan du ikke. Karting definitivt fortjener sin respekt som en topp-nivå motorsport disiplin, og noe som enhver seriøs racer bør gjøre. Personlig ser jeg karting som en viktig aktivitet i å kunne forbedre ens racing evner.

Akkurat som en sjåfør har til å spise de riktige matvarene eller forbedre hans / hennes fysiske kondisjon med salgssjefer øvelser, gir gokart syklistene med mest kvalitet og taktile sete-tid de kan få. I det minste, for de som ikke ønsker å kjøre i konkurranse, er det en intens racing øvelse.

(Ikke misforstå, jeg har ingenting mot racerbiler. Det jeg sier er at det er store fordeler med å eie en race kart som seriøst ikke kan ignoreres.)

  • Ønsker å forbedre din racecraft og måten du føler en veddeløpsbane? Få deg en gokart.
  • Ønsker å øke mengden av setet tid du har råd til? Få deg en gokart
  • Lyst til å trene kroppen din i det mest intense racing miljøet du noensinne vil være i? Få deg en gokart
  • Lyst til å gjøre noen alvorlige racing, uansett kategori? Få deg en gokart

Kort sagt, ønsker å bli en bedre racer? Få deg en gokart, kjør i vei !

Les også denne artikkelen : https://sidepodcast.com/post/a-normal-guys-introduction-into-karting

 

Comments are closed.