CIK-FIA Karting Academy Trophy 2013

Etter en litt treg start på 2013 sesongen i CIK, er det igjen klart for påmelding til årets Academy serie. Tilsammen tre løp, henholdsvis  Frankrike, Finland og Romania. Sindre Johnsen er allerede klar for deltagelse, og NBF har også i år bedt om én plass til.
Selv om dem i skrivende stund ikke har fått den siste plassen bekreftet, ønsker dem allikevel søknader fra førere som vil delta. NBF kan selvfølgelig ikke garantere at dem får en ekstra plass, men dem vil sette i gang prosessen slik at de har alt klart i påvente av et positivt svar fra CIK.

Utstyret som skal benyttes er det samme som tidligere, Parolin chassis og FIM motorer. Motorene blir trukket for hvert løp, men man beholder samme chassis i alle tre løpene. Det hele starter med en test og trenings samling hvor man får utdelt chassis, gjør sine tilpasninger, og tester på en utvalgt bane, mest sannsynlig i Italia. Denne testen gjøres vanligvis et par måneder før første løp som er i Essay i Frankrike 31. mai til 2. Juni.

Kartingseksjonen inviterer derfor førere mellom 13 og 15 år til å søke om å representere Norge i 2013 CIK-FIA Karting Academy Trophy. Deltageren som blir nominert forplikter seg til å kjøre alle tre løpene samt delta på den offisielle test dagen. Deltageren må innrette seg etter gjeldene regelverk og retningslinjer fra CIK-FIA og NBF.
OBS! Som nevnt har ikke CIK-FIA bekreftet tildelingen av denne ekstra plassen. NBF må vente på en offisiell bekreftelse før vi kan tildele plass etter søknad fra førere.

Søknaden må inneholde følgende:

  • Tidligere plasseringer og prestasjoner i nasjonale evt. internasjonale løp
  • En fremdrifts og aktivitetsplan som skal inneholde beskrivelse av forberedelser, økonomi og gjennomføring av Academy Trophy serien
  • Argumenter for at akkurat du vil være den beste til å representere Norge i CIK-FIA Karting Academy Trophy 2013

Søknaden sendes på e-post til karting@bilsport.no   innen 12. April 2013

Comments are closed.