CIK-FIA Academy Trophy sesongstart

Våre Academy førere, Guro Majormoen og Lars Solheim, har allerede kjørt det første løpet i serien. Starten gikk på Genk banen i Belgia sammen med første EM runde for KZ2 og KZ. Tilsammen 49 Academy deltagere stilte til start, fra 32 ulike land.

Academy serien kjøres med éntype kart og motor, Parolin chassis og FIM motor i KF3 spesifikasjon men med flottørfogasser. Utstyr ble utlevert på onsdag, og torsdag var det test-dag på banen. Begge våre kom godt i gang med bra tider på treningene. Guro hadde bra tempo gjennom hele helgen og kvalifiserte dirkete til finalene. Et noe optimistisk forbikjøringsforsøk fra en konkurrent sendte Guro av banen i prefinalen men kjørte seg opp til en 24. plass fra siste startspor i finalen
Lars hadde noen tekniske utfordringer i løpet av helgen og måtte til second chance for å få en plass i finalen. Det var seks stykker som gikk videre og Lars fikk ikke full uttelling denne gangen og måtte se finalene fra tribunen.
Neste løp er i Wackersdorf i Tyskland, også denne gangen sammen med EM for KZ2 og KZ, allerede helgen 12-13. Juli. Det tredje og siste løpet går på Sarno i Italia i oktober.