Bilsporttalentet 2016

Fem unge, talentfulle og spente bilsportsutøvere forbereder seg i disse dager til den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2016». 

Med en premie til en verdi av 300.000 kroner til vinneren i potten vil ikke Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud, Mads Emil Siljehaug og Oscar Solberg møte uforberedt til kamp. I midten av september skal slaget stå på Vålerbanen i Hedmark. Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innenfor norsk motorsport. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 26 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen blant de yngre til bilsporten har vært meget god i flere år og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Marius Bermingrud (17) bor i Vestfossen i Buskerud og kjører for KNA Eiker. Han har hevdet seg meget godt både i bilcross og rallycross så langt. I fjor vant han NMKs landsfinale i bilcross for junior, der han i år tok andreplass. Så langt i år leder han NBFs juniorcup i rallycross, der han i fjor endte på en andreplass.

Theodor Olsen (17) er bosatt i Moelv og kjører for NAF Motorsport Vålerbanen. Han startet sin motorsportskarriere med ATV-cross og gokart, allerede som 7-åring. Etter hvert ble det kun karting der han oppnådde en rekke gode resultater helt til han gikk over til formelbil i 2013. Han ble Norgesmester i Formel Basic fjor, og han har også deltatt i den dansk/norske Citroën DS3 cup. Han kjører i år i klassen Radical i Sverige.

Marcus Påverud (16) kommer fra Tranby og kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum. Marcus startet også med karting da han var 7 år gammel. Han oppnådde mange gode resultater både her hjemme og ute i Europa. I 2011 var han fabrikksfører for Lenzo kart. Fra kart gikk han til Formel Basic der han tok NM-sølv i 2014. De to siste sesongene har han kjørt Citroën DS3 Cup der han leder U21-klassen så langt i år.
Mads Emil Siljehaug (20) kommer fra Lillehammer og KNA Lillehammer Motorsport. Han startet sin motorsportkarriere med motocross i svært ung alder før han begynte med karting som 11-åring i 2007. I 2012 og 2013 ble han norgesmester i Formel Basic. I år kjører han internasjonalt i GT4 Euroseries i en KTM X-Bow GT4.

Oscar Solberg (19) er fra Spydeberg i Østfold og KNA Indre Ytre Østfold. Oscar kommer fra den ikke ukjente Solberg-familien og har Henning som far og Petter som onkel. Han startet sin egen bilsportskarriere i crosskart der han har en rekke gode resultater både i Norge og Sverige. De to siste årene har han fokusert på rally. Han ligger så langt i år på en 3. plass i NM i klassen for firehjulsdrevne biler og i tillegg kjører han DMACK Rally Trophy i enkelte VM-runder i en Ford Fiesta R2.

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 13. og 14. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 3. desember.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, cba fagformidling AS, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 
.

Comments are closed.