Bilsportkonferansen nærmer seg

Bilsportkonferansen nærmer seg og kartingseksjonen vil i år ha hovedfokus på fremtidig klassestruktur og mesterskapsformer. Fra 2015 skal både den nasjonale klassestrukturen og Norgescup/NM formatene revideres. Vi ønsker en bred debatt i god tid før 2015, og Bilsportkonferansen er den naturlige arenaen for å starte denne debatten.

Klassestruktur

Seksjonen har gjennom sesongen mottatt flere forslag og ideer som skal danne grunnlaget for diskusjonene på Lillehammer. Med utgangspunkt i innspillene og ideene, har vi laget en klassestruktur som skal ivareta det nasjonale behovet. Vi har ikke tatt stilling til eventuelle motormerker i de ulike klassene men det foretrekkes éntype-motor for Cadetti/Mini segmentet. Det bør være samme basis-motoren for Cadetti og Mini klassene, og motoren skal lett kunne konverteres mellom klassene.

Nasjonale klasser 2015 – 2020
Klasse Motor Alder
Cadetti Éntype 6 – 10 år
Mini Éntype 10 – 14 år
TAG/Production 125ccm slureclutch uten gir 14 – > år
Shifter 125cmm med gir 15 – > år

I tillegg kommer CIK-FIA klassene

CIK-FIA Klasser
Klasse Motor Alder
KF Junior CIK Homologert KF3 13 – 15 år
KF CIK Homologert KF2 15 – > år
KZ2 CIK Homologert KZ2 15 – > år

Mesterskapsformer
Også mesterskapene, Norgesmesterskapet og Norgescup, har blitt kjørt i mange år i samme format med tre NC helger og NM over en helg. Seksjonen kan tenke seg en sammenslåing av mesterskapene. Det vil si at det kjøres tre helger hvor det er Norgescup for de nasjonale klassene, og NM for de internasjonale. Det har også blitt satt spørsmålstegn ved at Cadetti også kjører om en Norgescup tittel. Ved at det utnevnes en mester i denne aldersgruppen bidrar det til større forventninger og press på de yngste utøverne (og foresatte…), som gjør at vi ser etter alternativer for å sikre fortsatt vekst i den viktigste rekrutteringsklassen.

Kartingseksjonen ønsker alle velkommen til Lillehammer 4. til 6. Oktober, og ser frem til nyttige diskusjoner og meningsutvekslinger!

Comments are closed.