Ayla nær seier i Virginia

Ayla Ågren var bare 0,042 sekunder fra seieren i tredje runde i F1600 Championship-serien i Virginia i USA.

Ayla var godt fornøyd med sin innsats i siste runde av serien som ble kjørt på Virginia International Raceway. Helt fra de første treningspassene på torsdag fungerte det godt for Ayla.

På fredagen var det nye treningspass, disse var med offisiell timing & Scoring, hvor Ayla tidsmessig endte opp raskest på første trening og med tredje beste tid på den andre. Dette var to veldig positive treningsdager, og det lovet godt for løpshelgen.

Lørdag var det første tidskvalifisering og løp. Ayla hadde nest beste tid i kvalifiseringen og dermed andre startspor i første løp. I første løp rykket en tidligere Pro Mazda sjåfør (to klasser over Ayla) og Ayla fra resten av feltet tidlig i løpet, og kampen om førsteplassen ble mellom han og Ayla. Det ble en tett fight til siste slutt hvor kun 0.042 sekunder skilte dem ved mållinjen, og Ayla endte da opp på en andreplass.  Hun noterte beste rundetid i løpet.

Søndagen var det andre tidskvalifisering og løp som sto for tur. Her kvalifiserte Ayla seg på tredjeplass og fikk tredje startspor i det andre løpet for helgen. I dette løpet var det flere skifter i ledelsen på hver runde, noe som gjorde løpet veldig åpen helt til siste slutt! Ayla endte her opp på en noe skuffende 4. plass, men igjen med raskeste runde. Raskeste runde i løpet gir to ekstra poeng, noe som var veldig positivt i serie sammendraget, hvor Ayla nå ligger på en 2.plass.

Før neste løp er det eksamener hjemme i Norge og to testdager i bilen i USA som står for tur for Ayla Ågren.  Neste løp skal gå på Mid-Ohio Sports Car Course 4.-6. Juli.