Ayla med Formel avtale til 2,3 mill.

Ayla Ågren (21) ble tidenes første kvinnelige mester i det amerikanske F1600-mesterskapet – og nå fortsetter veien mot IndyCar. Fredag kveld kom kunngjøringen fra Pelfrey-teamet om at den norske kvinnen skal kjøre USF2000-mesterskapet for dem i 2015. Prislappen ligger trolig på rundt 2,3 mill. kroner. Etter som hun har mest norske sponsorer, har dollarkursen gjort det atskillig verre for henne å samle inn nok sponsorpenger.ayla

Det er ikke den store forskjellen på bilene, bortsett fra at USF2000-bilene har vinger. Jeg har aldri tidligere kjørt med vinger, forteller Ayla Ågren til VG.

– Hva med farten?

– Toppfarten er omtrent den samme, men gjennomsnittsfarten blir en del større.

Mens Dennis Olsen (18) prøver å nåformel 1 gjennom å kjøre i Europa, har Ågren valgt å satse i USA og mot Indycar, som er amerikanernes svar på formel 1.

– Hans mål er formel, mitt er Indycar. Vi går de samme stegene på veien mot målet, sier Ayla Ågren.

Siden hun var syv år har 21-åringen drømt om å kjøre den prestisjefylte Indy-serien. Veien opp dit er ennå lang, men Ayla håper å ta et nytt skritt.

– Jeg er klar til å ta utfordringen. Nå som jeg skal kjøre USF2000 er jeg inne på den offisielle stigen mot Indy, sier hun.

Den såkalte «Mazda-veien» til Indy består av følgene steg: USF2000, Pro Mazda-serien, Indy Light – og så IndyCar.

Ingen nordmann har noen gang kjørt IndyCar, men Harald Huysman og Anders Krohn kjørt Indy Lights.

Comments are closed.