Storstilte planer fra Indre Østfold Motorsport

KNA Indre Ytre Østfold, NMK Trøgstad og NAF Øvre Østfold er klubbene bak Indre Østfold Motorsport som ønsker å bygge ett nytt Nasjonalt motoranlegg som skal stå ferdig før 2020.

Problemet for klubbene som står bak Momarken Bilbane har vært løsningene rundt Momarken. Slik de er idag er ikke dette tilfredstillende for verken under arrangementer eller medlemmer som ønsker seg mer treningstid. Dessuten regner klubbene med at det må brukes nærmere 100 timer før og etter ett løpsarrangement da arrangørene ikke kan ha nødvendig sikkerhetsutstyr stående rundt banen til daglig.

Klubbene har nedsatt en prosjektgruppe som består av 3 representanter for hver av klubbene:

NMK Trøgstad: Børre Håkelia, Vidar Berge og Torfinn Strengen
KNA Indre Ytre Østfold: Torfinn Heller, Pål Kopperud og Jørn Grav
NAF Øvre Østfold: Frode Solberg, Truls Solberg og Rune Nilsen.

Målet er at vi innen 2020 skal ha fått til en ferdigbygget motorsportsarena, forteller prosjektkoordinator Torfinn Strengen til lokalavisen Smaalenenes Avis.

Prosjektet som har fått kallenavnet (kodenavn anm.red) Sideways, innebærer å finne ett egnet området på mellom 70 og 100 mål som kan dekke de behovene blant annet for Bilcross og Rallycross som Momarken Bilbane har fungert som frem til nå, samt å samle motorsportsmijøet i ett annlegg i indre Østfold.

Det er positivt å kunne samles uavhengig gren eller klubb. Dessuten få ett treningsanlegg som kan brukes når det er behov. Gjennom ett felles anlegg håper vi å samle ressursene slik at vi får stabil drift. Slik vi driver idag kreves det utrolig mye frivillighet, påpeker Strengen til lokalavisen.

Når det komer til finansiering av ett slikt annlegg har ikke Strengen noen konkrete tall laget.

Så langt har vi ikke kommet, så det kan jeg ikke svare på . Først må vi få avklart ett område hvor vi kan bygge ett slikt annlegg. Men vi vet det finnes en midler å søke på. Dersom vi får samlet ti-tolv grener er det mulig å søke en million kroner til hver gjennom spillemidler. Det internasjonale Forbundet (FIA – Fédération Internationale de l’Automobile, i Norge representert igjennom Bilsportforbundet og Kongelig Norsk Automobilklubb, KNA. anm.red) har også midler, uttaler Torfinn Strengen til Smaalenene Avis.

Flere av grenene som nevnes i sammenhengen er Bilcross, Rallycross, Crosskart, Drifting, Radiostyrt Bil og lignende aktivteter som vill passe inn. Men klubbene ser også på utvikle prosjektet i samarbeid med andre aktiviteter som innendørs fotballhall, ishal og det ville jo være perfekt med ski da det blir asfalterte veier som krever lite snø, samt ett bilmuseum kan være aktuellt.

Målet for prosjektgruppen er å skap en helårs arena, dersom det blir plass vill vi også vurdere å bygge en Gocart bane som erstatter den vi allerede har i Trøgstad. Vi ønsker også trafikksikkerhet inn som en del av prosjektet. Et slikt anlegg vil trolig hindre at ungdommen herjer ute på veiene, men får ett tilholdsted for å teste grenser. Det er viktige momementer for oss forteller Strengen videre til lokalavisen.

Comments are closed.