Ruben må reise 46 mil for å trene gokart

Langt fra optimal treningshverdag for verdalstalentet.

Ruben Kverkild (18) fra Verdal er en av landets beste gokartkjørere, og tok blant annet en andreplass i norgesmesterskapet i august. Dette til tross for at han, og alle andre gokart-sjåfører i Trøndelag, ikke har en arena å trene på.

Elverum nærmeste

Han får nemlig ikke kjøre gokart noen steder i trøndelag, på grunn av at banene i området ikke er godkjent for konkurransekjøring, noe som betyr at han må reise veldig langt for å trene.

– Elverum er det nærmeste jeg kan dra for å få kjørt, forteller Ruben, som med sin far reiser dit når de skal øve. Dette skjer naturligvis ikke så alt for ofte, med tanke på at det er hele 46 mil fra Verdal til Elverum.ruben kverkild

– Jeg får egentlig bare trent rett før konkurranser, eller når jeg må teste noe.

Trenger bane 

De fleste av Rubens motstandere på gokartbanen har dermed et mye bedre utgangspunkt enn den unge verdalingen, ettersom de har tilgang til å trene mye mer enn han.

– Det er ikke bra. Nå får jeg bare holdt på med annen fysisk trening, men ingenting som har noe med gokart å gjøre.

– Det er synd at det er slik, og jeg synes det er rart det ikke er en bane i Trondheim for eksempel. For det er nemlig mange i Trøndelag som er interessert i å kjøre gokart, forteller Ruben.

I april starter sesongen for motorsporttalentet og hans konkurrenter !!

 

Comments are closed.