Dennis med 1. plass i det Tyske Mesterskapet

Dennis med 1. plass i det Tyske Mesterskapet.

Våler gutten Dennis Olsen satte all motstand til side i 3. runde av det Tyske Mesterskapet i gokart, og leder nå Mesterskapet i klasse KF1 totalt. Ingen av de 42 førerne kunne matche Nordmannen som vant alle innledende heat og begge finalene.

I fjor ble han Tysk Mester i klassen for juniorer. I år kjører han i klasse KF1 for de mer erfarne førerne. Helgens løp ble kjørt i Ampfing sør i Tyskland og var 3. runde av i alt 5 løp.

– Vi fant et godt oppsett på bilen på Fredags treningen og var derfor godt forberedt. Det meste har klaffet denne helgen og jeg er virkelig godt fornøyd med å kunne komme først i mål hver gang vi var på banen – sier Dennis.

Det Tyske Mesterskapet er et prestisjefylt Mesterskap som ble kjørt første gang i 1962. Kjente førere som Michael Schumacher, Robert Kubica, Nico Hulkenberg og Sebastian Vettel har vunnet Mesterskapet tidligere.

Forrige helgs EM i Wackersdorf var også en god pekepinn på at Våler gutten er en av verdens beste gokart førere. Han vant blant annet to av de innledende heatene og en 11. plass i den første finalen etter en dårlig start. I den siste finalen hadde han en fenomenal oppkjøring fra 11. startspor og opp til 2. plass men kom i mål som nr tre etter en hard fight.

– EM er et vanskelig løp og det var 122 førere i min klasse. Man har ikke råd til å bomme i noen heat. Jeg hadde 2 heat som jeg ble pushet av i første sving og tapte derfor en del poeng på det. I den siste finalen burde jeg klart å holde på 2. plassen men det er små marginer som avgjør. Å stå på pallen i en EM runde er stort og jeg er fornøyd med min egen innsats.

Siste runde av EM går i England den 18. – 22. Juli og med en god plassering her kan en EM tittel være mulig. Allerede tirsdag morgen reiser den travle unggutten videre til La Conca i sør Italia for å kjøre 3. runde i World Series Karting Euroseries.